Skip to main content

Arrangementet er afholdt

Nytårs Travetur i Svanfolk Bakker

Har du nogen sinde været i Svanfolk Bakker? Ved du hvor de ligger?

Hvis ikke, så er her igen et tilbud fra Rebild Turistforening om at lære et hjørne af Rebild Kommune at kende.

Faktisk ligger landsbyen Svanfolk og Bakker langt mod øst på randmorænen, der kranser Lille Vildmose. Traveturen indeholder derfor mange flotte udsyn over den flade højmose. Fra Bjerregaard, hvor vi mødes, har man fx frit udsyn tværs over mosen til Muldbjerge ved Dokkedal.

Frem til 1969 kørte ”Hadsund-Peter” forbi i ”baghaven”, og der var et trinbræt benævnt Bjerregaarde for af– og påstigning. Så, mon ikke der bliver lejlighed til at opfriske lidt af historien om de mange spor i landskabet efter Aalborg Privatbaner.

En tredje spændende ting på turen er cedertræshuset, hvor Ellen & Ole Berthelsen har trukket sig tilbage for at leve i pagt med naturen.

Vi mødes hos Annette Nyvang på Bjerregaard, hvor der er plads til parkering. Traveturen er en god lejlighed til at få en rask travetur oven på jule- og nytårsmaden sammen med gamle venner og bekendte og samtidig høre nogle gode historier.

Undervejs på turen serveres varm kakao og boller med smør.

Udsigt til Muldbjerge

Du kan læse mere om området ved Svanfolk Bakker.
Du kan læse om landskabets dannelse, om Hadsundbanen og trinbrættet ved Bjerregaarde
samt om det spændende cedertræshud, vi passerer på vores tur.